Saturday, May 11, 2024
HomeРегионРазлогДоброволци почистиха и окосиха край храма в Белица

Доброволци почистиха и окосиха край храма в Белица

Жители на Белица почистиха и облагородиха пространството около храм „Свети Георги Победоносец“. В неделния ден десетки доброволци събраха седем камиона с раститeлност и отпадъци от храмовото пространство.

Това не е първата инициатива на живеещите в планинската община, които месеци наред полагаха безвъзмезден труд, за да превърнат църквата в истински Божи дом.

Благодарение на безвъзмездния труд,вцърквата бяха поставени  изцяло нов дървен иконостасръчна изработка, владишки трон, нови проскинитарий, певници, колони, отоплителна система, мокетни пътеки и др.

Радостно е, че толкова много млади хора се отзовават, и помагат напълно безкористно. С тяхната подкрепа се извършват всички ремонти в храма през последните 3-4 години, доволен е местният свещеник отец Николай Попов.

Църквата„Свети Георги Победоносец“ е строена от 1833 до 1835 година, издигната е в центъра на Белица, на нея има часовник. Опожарена е през 1903 година по време на разгрома на Илинденско-Преображенското въстание. Пет години по-късно храмът е възстановен.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular