Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПерникДоставят безплатен обяд до дома на 200 перничани

Доставят безплатен обяд до дома на 200 перничани

В Перник стартира Програма „Целево подпомагане с топъл обяд до дома в условията на извънредна ситуация 2020 г.”. Средствата за нея са осигурени от Агенцията за социално подпомагане. С този проект се предвижда подпомагане на крайно нуждаещи се хора, които са в социална изолация или под карантина, както и такива с доходи под линията на бедност. Услугата се прилага в продължение на 33 работни дни и от нея вече се възползваха около 200 перничани. Програмата ще помогне за социална подкрепа на лицата в условията на извънредна ситуация .
Приготвената храна се доставя ежедневно до дома на потребителя в работни дни за периода от 1май до 19 юни. Топлият обяд се приготвя в кухненския блок на Домашния социален патронаж съгласно хигиенните и санитарни изисквания на Регионалната здравна инспекция и Българската агенция по безопасност на храните.
Община Перник ще окаже подкрепа като доставя храната до дома на най-нуждаещите се граждани, които в условията на извънредна ситуация, произтичаща от необходимостта от ограничаване разпространението на COVID-19, са в затруднение да осигурят сами прехраната си.

RELATED ARTICLES

Most Popular