Friday, May 3, 2024
HomeНовиниБългарияДПС-София тихомълком прие Владимир Кузов за партиен член

ДПС-София тихомълком прие Владимир Кузов за партиен член

Бившият депутат от ″Атака″ Владимир Кузов, който бе осъден условно за склоняване на непълнолетен към блудство, е член на софийската организация на ДПС.

По неофициална информация от движението, то се е сдобило със своя нов партиец в края на февруари или началото на март тази година, но пък ″Кузов отдавна проявявал интерес″.

Бившият националист с присъда членувал в район ″Оборище″.

Информацията първоначално се появи в неделя вечер в сайта на ″24 часа″, като там тя е официално потвърдена от шефа на столичната организация на партията Нихат Кабил.

“Колегите от района така са преценили и щом уставът е спазен, няма пречка″, заявява бившият земеделски министър в тройната коалиция пред изданието.

Също пред него шефът на ДПС в “Оборище” Антон Тепавичаров дори уточнява, че “Кузов идва в организацията от около 2 месеца, има интересни идеи за развитието ѝ, ще бъде полезен за партията, а личният живот си е личен”. И обяснява, че Кузов е реабилитиран, а и за членство в партията не се искало свидетелство за съдимост.

Не така обаче смятат по-голямата част от представителите на ДПС. Част от тях обясниха, че са разбрали за случая от медиите.

″Това е скандално. А върху партията ще бъде лепнато петното на срама. Да, не се иска свидетелство за съдимост за партийно членство и личният живот си е личен, но тук става въпрос за блудство едва ли не с дете″, коментираха народни представители.

Те са твърдо решени въпросът да бъде поставен на заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС във вторник.

″Напълно непонятно е подобна стъпка. И да – местните организации имат самостоятелност, но не бива да се изключва вариантът някой отвътре да се опитва да направи комплот и да ни пържи″, коментираха още от движението.

Пред ″Дневник″ Кабил е заявил, че по случая ″тече проверка″. От думите му не става ясно какво точно се проверява.

Кузов беше депутат от “Атака” до 2006 г., когато беше изключен от партията, но остана независим народен представител. Малко по-рано стана ясно, че срещу него има разследване за склоняване на напълнолетен към блудствени действия, а по-късно бе осъден условно. Присъдата му вече е изтекла.

Кузов не е първият националист, който се преориентира към ДПС. На предсрочните избори през миналата година бившият депутат от Патриотичния фронт и архонт Слави Бинев оглави листа на ДПС в София.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular