Thursday, May 2, 2024
HomeАктуално от днесДронове се включиха в издирването на изчезналия турист в Пирин

Дронове се включиха в издирването на изчезналия турист в Пирин

Няма следи от 69-годишния Пламен Христов

Дронове се включиха на третия ден от издирването на изгубилия се в Пирин турист. Това съобщиха от ПСС-отряд Банско. “В търсенето на Пламен Христов бе пуснат и дрон, тъй като улеите са опасни, а от друга страна обхождането им един по един ще отнеме много време. Във високите части е ясно и тихо, температурите са около и малко под нула градуса, което позволява участието на дрон”, съобщи дежурният спасител Методи Банински от Планинската служба.

В четвъртък в акцията се включи екип от десет спасители от ПСС-Банско и Благоевград, които обходиха два маршрута и оглеждаха улеите под връх Вихрен в посока Влахи. Малко преди свечеряване акцията бе преустановена, заради появила се отново мъгла. След 8 часово издирване, спасителите не попаднаха на следи, които да ги отведат към Пламен Христов. Действията на отряда ще бъдат подновени в петък.

Припомняме, че сигнал за изчезването на туриста бе подаден на 26 декември около 18:00 часа и оттогава планинските спасители обхождат района. За 69-годишния Пламен Христов се знае, че е опитен планинар и е тръгнал към Вихрен добре екипиран. Той е бил в района на Бъндеришка поляна. Установено бе, че автомобилът на мъжа е оставен на паркинг в местността Шилигарника. Малко преди да стигне самия връх е разговарял със своя позната. Оттогава следите му се губят. Сигналът за издирването е подаден от неговия син.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular