Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаДупница празнува с изложби, концерти, театрална премиера...

Дупница празнува с изложби, концерти, театрална премиера…

Празничната програма започва от 16 октомври

С богата програма община Дупница ще отбележи празника си 19 октомври. От пресцентъра на общинска администрация уточниха, че програмата може да подлежи на промяна в зависимост от епидемиологичната обстановка и министерски разпоредби.
По програма честванията започват от 16 октомври с концерт на пл. “Свобода” под надслов “Фолклорна разходка”. В концерта ще участват самодейни състави от общината.
На следващия ден са предвидени две събития. Кинопрожекция на детския анимационен филм “Робинзон Крузо” от 11 часа в салона на театъра, а от 18 ч. е премиерата на Драматичен театър “Невена Коканова” – “Театърът – това е нашият живот”. Това е своеобразен хепънинг, в който актьорите ще разкрият как се работи както пред публика, така и зад кулисите.
“Решихме, че тази година ще изненадаме дупничани с това представление. Както вече споменах, ще направим театър в театъра. Така хората ще станат свидетели на неща, които иначе няма как да видят, защото ще бъдат допуснати зад кулисите”, каза пред “Вяра” директорът на дупнишкия театър Валентин Балабанов.
На 18 октомври от 19 часа трябва да се състои прожекция на “Като за последно”.
На самия празник на Дупница ще се проведе тържествена сесия на Общинския съвет, а от 11,50 ч. трябва да започне молебен за здраве. По-късно на площада по програма трябва да започне концерт на СФТА “Дупница 2000” и ДЮФА “Дани”. Празничният ден продължава с две изложби. От 12 часа в галерия “Околийска къща” ще бъде открита изложба – скулптури на Александър Пройнов-Апер, а по-късно на партера на общината ще бъде открита експозиция на детски рисунки “Обичам моя роден град”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular