Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаДупница се гордее! Александър Джорджев с бронз от Европейските мултиигри по таекуондо

Дупница се гордее! Александър Джорджев с бронз от Европейските мултиигри по таекуондо

Дупничанинът Александър Джорджев е бронзов медалист от Европейските мултиигри по таекуондо. Това съобщиха от ТК Левски София, чийто състезател е Джорджев.
Престижното първенство се проведе от 11 до 14 май в Сараево, столицата на Босна и Херцеговина. В него участваха близо 960 бойци от Стария континент.
„Много сме доволни от резултатите, които показват как нашият клуб се развива и прави бъдещ шампион! Честито, Сашо, това е само началото!“, заявиха от Левски София.

Снимки – ТК Левски София

Припомняме, че през септемри 2022 г. Александър Джорджев спечели бронзов медал на европейското първенство по олимпийско таекуондо за младежи до 21 години в Тирана (Албания).

Възпитаникът на ТК Гладиатор от град Дупница стигна до отличието в категория 68 килограма.

20-годишният Александър Джорджев е световен и европейски шампион за кадети, а през 2020 година оглави световната ранглиста за юноши.

Сред първите, които поздравиха дупничанина за поредното отличие, е неговият по-голям брат Димитър Джорджев, който е в състава на националния отбор на България по олимпийско таекуондо.

Димитър Джорджев научи за успеха на брат си в Аман, Йордания, където е на подготвителен лагер. Снимка – Фейсбук

В момента Димитър и останалите национали са на подготвителен лагер в Аман (Йордания), преди световното първенство, което ще се проведе в Баку в края на месеца.

RELATED ARTICLES

Most Popular