Thursday, May 2, 2024
HomeАктуално от днесДупничанинът д-р Асен Меджидиев пое здравното министерство от Асена Сербезова

Дупничанинът д-р Асен Меджидиев пое здравното министерство от Асена Сербезова

Задача пред екипа му ще бъде подготовката на здравната система за посрещане на евентуална по-тежка COVID-ситуация

Служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев заяви, че ще продължи всички добри инициативи от управлението на вече бившия министър на здравеопазването Асена Сербезова. Министър Меджидиев каза това пред журналисти по време на церемонията по предаване на поста.

„Поех огромната отговорност да приема поста служебен министър на здравеопазването, макар и с ограничен във времето хоризонт. Гарантирам, че ще продължа добрите инициативи, които са започнати от екипа на проф. Сербезова. Ще поставя реалистични цели, с реализацията на които да се случат полезни промени както за съсловието, така и за пациентите“, заяви министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. Той подчерта, че задача пред екипа му ще бъде и подготовката на здравната система за посрещане на евентуална по-тежка COVID-ситуация.

От своя страна проф. Асена Сербезова връчи на д-р Меджидиев отчета за свършеното от екипа ѝ през изминалите 7 месеца, както и списък със стартираните проекти. Тя подчерта, че ключово за българските граждани е продължаването на дигитализацията в сектор „Здравеопазване“.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular