Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаДупничанин счупи дланта на полицай, остава в ареста

Дупничанин счупи дланта на полицай, остава в ареста

39-годишният Илиян Ст. от Дупница остава в ареста, след като счупи  дланта на дясна ръка на полицейски служител. Той е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда. Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова, му определи мярка за неотклонение „задържане под стража”.

В искането си до съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение прокурорът от Окръжна прокуратура Владимир Мицов посочи, че досъдебното производство е започнало на 1 октомври. Пред черквата „Св. Георги“ в Дупница е пострадал Д.Т. от Дупница, който е полицейски инспектор в група „Охрана на обществения ред“ при РУ – Дупница. При изпълнение на служебните му задължения му е нанесена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дланта на дясна ръка. Привлечен като обвиняем е Илиян Ст. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 10 години.

От събраните на този ранен етап от разследването доказателства съдът намира, че е налице обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия към посоченото престъпление. Съдът счита, че е налице и опасност обвиняемият да се укрие предвид факта, че няма постоянно местоживеене, както и че има реална опасност да извърши престъпление. Илиян С. е многократно осъждан за кражби, грабеж и нанасяне на средни телесни повреди.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което по отношение на Илиян Ст. бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, подлежи на обжалване и протестиране пред САС в 3-дневен срок.

RELATED ARTICLES

Most Popular