Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаДупничани отново отвориха топлите си сърца: Собственик на фирма за хамалски услуги...

Дупничани отново отвориха топлите си сърца: Собственик на фирма за хамалски услуги тръгва с багер и камион в помощ на Каравелово

Фитнес инструкторът Василена Николова и над 20 доброволци ще разчистват пострадали домове в Карловско

Дупничани отново отвориха топлите си сърца. В града се организират няколко благотворителни кампании в помощ на наводнените села в Карловско. Над 20 доброволци заминават в четвъртък от Спортната зала, за да се включат в разчистването на бедстващите домове. „Вече са потвърдили около 25 души. Заминаваме рано сутринта. На една къща и едно семейство да помогнем, пак си заслужава. За всеки човек домът е цял един живот”, сподели организаторът на кампанията Василена Николова. Години наред Василена е сред най-сърцатите добротворци в града и организатор на десетки благотворителни кампании. Само едно денонощие беше необходимо, за да бъде последвана и в каузата за оказване на помощ на пострадалите в Карловско. Желаещите да се включат в инициативата са с осигурен транспорт. Трябва да бъдат с подходящо облекло, ботуши, ръкавици и лопати.
За бедстващия район заминава и дупничанинът Здравко Прашков. Мъжът се включва в почистването на село Каравелово със собствен багер и камион. 31- годишният собственикът на фирма за хамалски услуги ще пътува във вторник през нощта, заедно с двама от своите служители. Желанието му да помогне бе посрещнато от одобрението на неговите съграждани. За часове бяха събрани над 3 000 лв., с които Прашков ще покрие транспортните разходи. „Искам всичко да бъде официално и ще публикувам разчет за всеки похарчен лев. До момента събраните средства са 3 300 лв. Повечето от хората, които дадоха пари са мои познати. Най-голямата сума беше преведени от българин, който живее в Прага. Тя е размер на 1 150 лв. Мъжът е разбрал за инициативата от фейсбук профила на моя брат и реши да помогне, изрази готовност да дари още средства в случай на необходимост. Здравко Прашков и неговите служители ще работят в Каравелово минимум 4 дни.
Средства за пострадалите събират и доброволци от групата „Споделената зима е топла”, чрез дарителска сметка на читалище „Зора”. В групата се призовава за помощ и съпричастност към живеещите в селата Богдан, Каравелово, Светлина, Трилистник, Розино, Столетово и Копривщица.
В помощ на бедстващите се отзоваха и кандидатите на народни представители от коалиция „ГЕРБ-СДС” Даниел Александров и Радослава Чеканска. Медалистът по борба сподели на своята фейсбук страница, че е пътувал до село Богдан, за да се включи в разчистването на пострадалите домове. С лични средства кампанията подкрепи и Радослава Чеканска, която призова всеки да помогне според силите и възможностите си.

RELATED ARTICLES

Most Popular