Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаДупничанката Дея Милтанова стана абсолютна шампионка по тенис на маса

Дупничанката Дея Милтанова стана абсолютна шампионка по тенис на маса

„Марек 76“ записа успешно участие на детски турнир

„Марек 76“ записа чудесно представяне по време на детския турнир по тенис на маса за деца FIREBALL RISING STARS. В турнира участие взеха 80 деца от цялата страна. Дупнишкият клуб бе представен от Дея Милтанова, Теа Томова, Симеон Стоичков и Кирил Кирилов.


При най-малките десетгодишният Кирил Кирилов успя да спечели групата си без загуба. В основната схема съвсем малко не му достигна да се добере до медалите, отстъпвайки срещу шампиона с 3:2 гейма.
При 15-годишните Симеон Стоичков отстъпи на четвъртфинала в доста драматичен мач от представител на СК „Панагюрище“ с резултат 3:2 гейма. Той показа изключителна борбеност и желание за победа, но късметът не бе на негова страна и това се отрази на крайния резултат.
Теа Томова отново зарадва щаба на дупнишкия клуб с медал при 12-годишните, завоювайки златния медал след успех във финал „Б“.


Дея Милтанова стана абсолютна шампионка при момичетата в нейната възрастова група, като на финала преодоля Ивана Македонска („Ардино“) с категоричното 3:0 гейма. Това беше и своеобразна малка контрола за предстоящия лагер с националния отбор, където заедно със Симеон Стоичков бяха поканени за предстоящата Балканиада по тенис на маса, която ще се проведе в курортен комплекс Албена.
„Видяхме много добра организация на турнира в лицето на Цветомир Цонев. Всички останаха приятно изненадани и от подаръците, които бяха приготвили домакините. Специални благодарности на семейството Симови (BODASTYLE), Петър Николов (MISTRALPASS), Крум Тасев (ЗК “ЛЕВ ИНС” АД агенция Дупница 3) и община Дупница в лицето на кмета на града инж. Методи Чимев. Благодаря на всички родители и приятели на  клуба, които ни дават кураж да продължим да работим усърдно за здравето и успехите на децата!“, коментира президентът на СКТМ „Марек 76“ Иван Иванов.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular