Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаНанси Окоро и Николай Виячев от СК „Паничище“спечелиха титлата на 1,2 км...

Нанси Окоро и Николай Виячев от СК „Паничище“спечелиха титлата на 1,2 км свободен стил на Балканската купа в Златибор, дупничанката е първа и на 5 км свободен стил

 

Талантливите ни млади ски бегачи – дупничанката Нанси Окоро („Александр Логистик“) и Николай Виячев (СК „Паничище“) спечелиха титлите в спринта на 1,2 км, свободен стил от програмата на Балканската купа в Златибор (Сърбия). Трета при жените е другата ни националка – Ванеса Емилова (СК „Паничище“). При мъжете Виячев убедително победи, а Мартин Печев е пети.

В първия ден от надпреварата на 28 февруари националката в ски бягането Нанси Окоро спечели старта на 5 км свободен стил от четвъртия кръг на Балканската купа в Златибор (Сърбия). Ванеса Емилова е четвърта на 45,7 сек от победителката. При мъжете на 10 км свободен стил Николай Виячев е втори на 2,20,6 мин от Дамир Растич (Сърбия), който завърши първи. Мартин Пенчев е трети на 2:20,7 мин, а Симеон Огнянов е 11-и на 4:06,9 мин. След  тези стартове националите заминават за Македония, където ще стартират на 7-8 март, на 12-и и 13-и са в Босна и Херцеговица, а финалите са на 17-18-и в Боровец.

RELATED ARTICLES

Most Popular