Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаДупничанката Радина Борисова от СК „Гладиатор” донесе злато от европейското по таекуондо,...

Дупничанката Радина Борисова от СК „Гладиатор” донесе злато от европейското по таекуондо, Борислава Борисова се окичи с бронза

Дупнишките спортистки Радина Борисова и Борислава Борисова от СК „Гладиатор” спечелиха златен и един бронзов медал във втория ден на Европейското първенство по таекуондо в Пловдив. Поради високия си ранг Радина Борисова пропусна първия кръг.

Във втория тя се изправи срещу Швеция и победи с 9:4, като не даде никакъв шанс на опонентката си. В четвъртфинала Ради не позволи на своята противничка да й направи нито една точка и спечели с 5:0 срещу Гърция. На полуфинала Борисова се пребори с Англия, като я премаза с 9:3. Така Ради се изправи на финала срещу Турция, където се изигра един много оспорван мач с безброй обрати, но в крайна сметка дупничанката желаеше по-силно златото и победи с 20:17. Борислава Борисова започна своя път към бронзовия медал, като в първия кръг се изправи срещу представителка на Русия. Боби бе безкомпромисна и спечели мача с 15:5. Във втората среща четвъртфинала Боби игра срещу Сърбия и победи с 6:1, като през цялото време контролираше срещата и мачът за медал протече спокойно за дупничанката. На полуфинал се изправихме срещу Турция, където Боби направи невероятна игра срещу значително по-висока състезателка, но това не бе достатъчно и Борисова се класира на 3-то място. Така „Гладиатор” спечели 3 медала за два дни от първия кръг на Европейското в Пловдив.

RELATED ARTICLES

Most Popular