Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаДупничанка сред 15-те души в света, изкарали онлайн курс по чувствена бачата

Дупничанка сред 15-те души в света, изкарали онлайн курс по чувствена бачата

Елена Кацарска стана преподавател и до дни взема клас по стайлинг

Дупничанката Елена Кацарска стана преподавател по Bachata sensual (чувствена бачата) и до дни ще има първите си възпитаници – ще ръководи клас по стайлинг за дами, които ще обучава на тънкостите на уникалния танц.

„Bachata sensual (чувствена бачата) е стил, който се основава на изражението на тялото, дисоциацията и техниката на движенията, техниките за правилно дишане правилна стойка на тялото. Днес това е един от най-практикуваните танци в света, нарастващ експоненциално от ден на ден, благодарение на внимателната си методология, което го прави танцов стил, признат в цял свят. Той е роден в Кадис, Испания преди повече от 15 години, основан и разработен от Хорхе Ескалона (Корке), когато той решава да интерпретира музиката на Бачата с уникален и чувствен стил, използвайки движения на различни танцови стилове. Едва с пристигането на Джудит Кордеро, танцьорка с повече от 10 години опит, чувствената бачата достига следващото ниво. Освен всичко друго, тя помогна да намери естетиката на танца и да развие техниката на последователя”, обясни Елена Кацарска за танца.
Тя е една от малкото хора не сама в България, но и в света, изкарали първия онлайн курс за преподаватели по този танц. „Това е първият онлайн курс за преподаватели по Bachata Sensual от Korke и Judith от Испания, в който имаха възможността да се обучават само 15 човека в света, с предварителен кастинг. Обучението продължи 1 месец, с редица онлайн лайв часове по обучение и практика, история и корени на танца, също така и часове по традиционна доминиканска бачата, много теория, домашни работи и няколко успешно взети изпита.


Сега предстоят моите първи класове по Bachata Sensual lady styling за начинаещи. Това е клас по стайлинг за дами. Те ще имат възможността да преоткрият женствеността си, да повишат самочувствието си, да коригират правилно стойката си, да подобрят баланса си, като научат техники как да използват движенията на ръцете и тялото чрез чувствени хореографии. Класовете ще започнат от 1-ви август, като първият урок ще бъде безплатен! Подходящ е за всички дами, които харесват латино ритмите и искат да разчупят ежедневието си с нещо различно, интересно и приятно! Уроците ще се провеждат онлайн, чрез платформа”, допълни младата и очарователна дама. И допълни:
„Възможностите, които ми предостави този курс са много! Някои от които са, че имах честта и радостта да се обучавам от едни от най-добрите световно известни бачата двойки и учители –  Korke и Judith. Запознах се с още много хора и създадох много нови контакти! Както и още допълнителни обучения за усъвършенстване! Радвам се, че съм първият официален инструктор и представител на Bachata Sensual в България по методологията Korke и Judith, създателите на този стил, и ще имам възможността да следвам детайлната им методология на преподаване както за лейди стайлинг, така и за работа по двойки. Много съм горда и щастлива, че съм част от това голямо семейство! С нетърпение чакам да споделя опита и новите знания с всички!”

Елена Кацарска е художник и гримьор, участвала е в международни фестивали по бодиарт. В Дупница е известна с майсторството си в правене на маникюри. Дъщеря е на художниците Елена Марулевска и Георги Кацарски, които имат ателие и школа по изобразително изкуство.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular