Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаДупнишките актьори представят премиерата на новата си постановка "Почти като човешки глас"...

Дупнишките актьори представят премиерата на новата си постановка “Почти като човешки глас” на 17 октомври

Празничният 19 октомври започва с водосвет за здраве, председателят на българските художници Любен Генов открива изложба

 

Изключително богата и пъстра ще бъде музикалната програма за празника на Дупница – 19 октомври. Честването ще започне още от 13 октомври с турнир по табла в Спортната зала и ще продължи в следващите дни. На 16 октомври от 19 часа в салона на ОбДТ “Невена Коканова” ще бъде концертът на Мъжки хор “Свети Иван Рилски”, вокален състав “АртПоп” и дупнишката банда “Симетрикс”. Ден по-късно със същия начален час е премиерата на театралната постановка на дупнишките актьори “Почти като човешки глас” от Вичо Балабанов.

На 18 октомври в 17 часа ще бъде откриването на изложбата на Нели Димитрова – “Магия в цветове”. Красивите платна ще бъдат изложени във фоайето на община Дупница. Същия ден от 19 часа в Спортната зала на града е големият концерт на легендарната група “Тоника СВ” и Стефан Диомов.

Най-богата е програмата на самия 19 октомври, който ще започне в 10,30 часа с тържествен водосвет за здраве и успех на пл. „Свобода”. Програмата ще продължи с “Усмивките на Дупница” – концерт на детските състави от града и селата. В 12,30 е откриване на изложбата “Абстрактна живопис” на Любен Генов, който е председател на Съюза на българските художници у нас. Творбите му ще бъдат изложени в изложбена зала “Околийска къща”. От 14 часа е кинопрожекцията на българския филм “Революция Х” в театралния салон, а от 18 часа започва веселие на пл. „Свобода”. На сцената първо ще се появят фолклорните танцови ансамбли и състави, а в 19 часа танцова формация “Гераците” и народната певица Поли Паскова ще продължат да се грижат за доброто настроение на дупничани и гостите на града.

Всички мероприятия са със свободен вход.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular