Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаДупнишкият СК „Патриот“ в топ 3 на най-добрите клубове по кикбокс в...

Дупнишкият СК „Патриот“ в топ 3 на най-добрите клубове по кикбокс в България

Бойците спечелиха 5 златни и 2 сребърни медала от Републиканско първенство по кикбокс в Шумен

Димитър ИКОНОМОВ
Дупнишките бойци от СК „Патриот“ направиха поредно силно представяне на Републиканско първенство по кикбокс, което се проведе в Шумен. Надпреварата беше в стил лоукик и събра 328 състезатели от 46 клуба.
Възпитаниците на Кирил Чакъров спечелиха пет златни и два сребърни медала и се наредиха в Топ 3 в отборното класиране след домакините от „Шуменска крепост“ и „Стар тийм“ (София).
Злато завоюваха Алисия Сусанинав категория до 60 кг при девойките младша възраст, Мартин Миладинов при юношите младша възраст до 48 кг, както и Ивайло Добринов(кадети до 54 кг), Иван Костадинов(юноши старша възраст до 54 кг) и Мони Василев при кадетите тежка категория.Със сребро се завърнаха от Шумен се Габриел Владимиров до 39 кг и Борислав Йорданов до 45 кг, като и двамата участваха при децата.
„Много сме доволни от представянето на нашите състезатели. Фактът, че на Републиканското имаше 46 клуба и общо 328 участници и ние стигнахме до Топ 3, говори много. Самата игра на всичките бойни ни хареса. Слушаха нашите указания от ъгъла, бяхме добър екип и постигнахме голям успех. Подготовката ни беше много добра и това веднага даде резултати. Наблегнахме доста както на работата за сила, така и за издръжливост. Имахме и доста спаринги, всичко премина по план и се това оказа влияние. Вижда се, че в клуба работим в правилната посока“, заяви президентът и главен треньор на СК „Патриот“ Кирил Чакъров.
Ани Минкова пък не беше част от треньорския щаб в Шумен, тъй като имаше ангажименти като съдия. Главния рефер на състезанието й даде оценка 6 и я похвали за точните й отсъждания по време на напечените битки.
На дупнишкия клуб му предстои Републиканско по кикбокс, стил К1, което ще се проведе на 28 април в Пазарджик.
Вече има дата и за грандиозната галавечер, която ще се проведе в Пловдив. Тя е насрочена за 14 май и СК „Патриот“ я организира заедно с местния „БултрасФайт клуб“.

RELATED ARTICLES

Most Popular