Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаДупнишкият театър играе детската пиеса „Не пипай куфара”

Дупнишкият театър играе детската пиеса „Не пипай куфара”

Представлението за деца „Не пипай куфара” ще представи ОбДТ “Невена Коканова” в Дупница. Спектакълът е по разкази на Борис Априлов за приятелството. Главните действащи лица са трима приятели, сред които лисичето Лиско. Действието се развива в гората, където един фокусник им показва различни фокуси и ги изпитва за приятелството. Чрез игри, песни и забавления бате Петко, бате Влади, кака Нанси и кака Вики показват на децата, че най-доброто е приятелството, открехнаха малко завесата от театъра. Представлението е подходящо за деца от 5 до 12 години, както и за всички “големи”, които пазят детското в себе си, допълват от културната институция.

Режисьор на пиесата е директорът на ОбДТ „Невена Коканова” Валентин Балабанов. Най-малките зрители на Дупница ще видят на сцената Петко Каменов, Влади Богданов, Анастасия Левордашка и Виктория Янева.

Билетите са в продажба на касата на театъра.

Цена за деца – 4 лв., а за майки, баби, лели и други възрастни – 2 лв. „Пиесата е за деца и затова за тях входът е 4 лв., за възрастните има намаление. Така, както при постановките за възрастни правим намаление за децата”, обясни Валентин Балабанов.

Представлението е на 5 юни от 11часа на сцената на театъра.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular