Thursday, May 2, 2024
HomeБизнесДупнишки бизнесмен отваря печатница в Бобов дол

Дупнишки бизнесмен отваря печатница в Бобов дол

  • Инвеститорът възнамерява да открие 13 работни места, а имотът в пустеещата сграда на НТС да наеме за 3 години

Дупнишкият бизнесмен Венцислав Бичаков смята да отвори печатница в Бобов дол, съобщиха от управата на миньорския град. Фирмата на Бичаков е внесла инвестиционно намерение в община Бобов дол, с което иска да наеме общински помещения. Става въпрос за 297 кв. м в сградата на бившите Научно-технически съюзи /НТС/, която от години пустее.

Инвеститорът възнамерява да наеме имота за 3 години и да открие 13 работни места, 10 от които за хора със средно образование. На бъдещите работници обещава заплати от 800 до 1 500 лв.

Във връзка с инвестиционното намерение кметът Елза Величкова е внесла докладна записка в Общинския съвет, с която иска картбланш за стартиране на процедурата за отдаване под наем на помещения. Ако местният парламент разреши, ще бъде обявен търг за имота.В докладната е предложена и наемна цена – 356 лв. месечно.

Общинските съветници ще разгледат предложението на извънредно заседание във вторник /31 март/, което ще бъде закрито.

„Заради извънредното положение отложихме редовното мартенско заседание и вместо на 26-и, ще бъде на 31-ви, и то закрито. Сесията ще се проведе при спазването на всички изисквания. Ще бъде в залата на Общинския съвет, но няма да каним кметовете на селата, граждани също няма да могат да присъстват. Докладната за печатницата е една от най-важните в дневния ред”, каза председателят на местния парламент Елеонора Христова.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

4 COMMENTS

  1. Една хубава новина за нашия град.
    Надявам се, че няма да има натиск от определени хора за персонала, който ще назначи.
    Успех и дано има повече такива хора.

  2. Тоя бизнесмен държи и хотел Рила в Дупница. Питайте персонала там как им плаща и не се радвайте… По 16 часа работа на ден плюс всяка събота и неделя за минималната работна заплата а ако вземеш болничен си вън… Те така е!

  3. Така е защото корупцията е навсякъде.
    Като дойде инспектор от инспекция по труда ” на проверка” знае какви са нарушенията но с пари всичко се прикрива.
    След корона вирус ще настане глад и мизерия за народа.

  4. Да беше тоя само бизнесмен от Дупница такъв на фона на останалите боклуци Е нищо ако сравняваме всички тези цехове Къде се шият обувки и други такива на тъпи италианци и гърци за жълти стотинки така че какъвто инспектор да дойде на проверка нищо няма да се промени. Кучетата си лаят а кервана си върви.

Comments are closed.

Most Popular