Thursday, May 2, 2024
HomeСпортДъжд от голове в Кюстендил, изпадналият "Велбъжд" потегли с 4:1

Дъжд от голове в Кюстендил, изпадналият “Велбъжд” потегли с 4:1

Дъжд от голове в горещото августовско време се изсипа на старта на футболното първенство на Четвърта лига в група “Осогово” (Кюстендил). 43 гола паднаха в изиграните 6 мача, което е малко над 7 гола на мач. Рубриката „Гол след гол” наблюдаваха зрителите на мача “Руен” (Богослов) – “Елешница” (Ваксево), където бяха отбелязани и най-много – 12, а 9 гола паднаха на “Струмска слава” (Търновлак) и “Армейци”, завършил 5:4.

Отборът на ФК “Велбъжд”, който изпадна от Трета лига, започна с резонна победа сезона, след като се наложи убедително с 4:1 над “Спортист” (Слокощица) на стадион “Странджа”. Играчите на старши треньора Радостин Джогански поведоха в 12-ата минута с гол на Венцислав Венциславов. Малко след началото в 52-рата минута домакините направиха 2:0 след точно изпълнена дузпа на Георги Славков. Отново той направи резултата класически с удар като по учебник в 60-ата минута. В 70-ата минута Алекс Спасов сложи край на спора, като вкара за 4:0 за “Велбъжд”. В 76-ата минута “Спортист” успя да вкара почетно попадение за крайното 4:1.

“Доволен съм от момчетата, че се раздаваха и не пестиха сили до последната минута. Целта ми е в този колектив да привлечем млади таланти, които да ги научим да играят футбол. Винаги съм искал в състава да има млади и амбициозни хора. В този мач те доказаха, че могат да играят правилно. Разбира се, има още много какво да учат, но като цяло стояхме добре и се радвам, че всичко, което говорехме преди мача и на почивката, бе изпълнено отлично”, коментира Радостин Джогански.

Успех на старта записа и ФК “Кюстендил 2”, след като играчите надделяха като гости над “Спортист” (Ябълково) с 2:4.

Отборът на “Струма” (Нов чифлик) също спечели 3-те точки след 4:2 над “Осогово” (Багренци), а “Ботев” (Лозно) прониза с 5:0 гола “Копие” (Копиловци).

Вторият кръг е на 1 септември, като от 10 ч. са срещите: „Копиловци” – „Армейци”; „Ваксево” – „Търновлак” и ФК „Кюстендил 2” срещу „Богослов”, а от 18 ч. са двубоите: „Слокощица” – „Ябълково”; „Багренци” – „Велбъжд” и „Лозно”- „Нов чифлик”.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular