Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаДългогодишна продавачка от Джерман изкачи Мусала за 10-и път

Дългогодишна продавачка от Джерман изкачи Мусала за 10-и път

Екатерина Свиленова: Върхът дава енергия

Дългогодишната служителка в дупнишката фирма „Тоби” покори за 10-и път връх Мусала. Екатерина Свиленова с лекота изкачи първенеца на Балканите, за който казва, че е източник на положителна енергия и не си и помисля да спре да катери. „За първи път изкачих Мусала през 2013 г., на 10 септември, и оттогава не съм пропускала нито една година. Винаги ходя по това време на годината. Сега беше по същия начин. С мои приятели бяхме на върха и се насладихме на прекрасните гледки, радвахме се и на снега. Привличат ме гората, природата въобще. Ходила съм и в Пирин, Стара планина, Родопите, но любима ми е Рила.

Съчинила съм и стихотворение за нашата планина: „В полите на Рила съм се родила, с обич моята майка ме е закърмила, затова се стремя към върха – величествения Мусала”. Разходката до Мусала там не ме затруднява, а ме зарежда позитивно. Върхът дава енергия, сила и аз обичам да усещам тази енергия. Ще продължа да ходя на Мусала, докато мога. Не си и помислям да спра. Изкачването на върха ми носи удовлетворение от това, че съм постигнала нещо, което за много хора е трудно, а за други дори невъзможно. То ми дава и самочувствие от постигнатата цел. Помага ми да съм оптимист. Така както оптимизъм ми дават моите синове, снахи и внучетата Кристиян, Тивен, Валентино и Кевин. Децата са на 9, 7, 6 и 4 години, също много подвижни и имат стремеж да са първи”, сподели Екатерина Свиленова. Тя е от дупнишкото село Джерман, където живее със семейството си. На 65 години е. По професия е икономист, работила е като счетоводител. Продължава да работи и след пенсионирането си. Години наред е продавач-консултант в павилион за плодове и зеленчуци в самия център на Дупница.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Изключително важна новина!!!!! Толкова ценна информация!!!! ТОП новината на югозапада!!!! няма да се спи две седмици от вълнение след като ни информирахте за това толкова важно събитие!!!!!………….. БЕ ВИЕ СЕРИОЗНИ ЛИ…….????

Comments are closed.

Most Popular