Friday, May 3, 2024
HomeРегионПетрич „Дърво на живота“ изникна в Петрич за Деня на родилната помощ

 „Дърво на живота“ изникна в Петрич за Деня на родилната помощ

С изпълнение на обредите за Деня на родилната помощ започна отбелязването на празника в Петрич. Всички, работещи в отделението, участваха в ритуала „Поливане“, който изпълни млада майка. С вълнение, нескрито за никого, бяха изречени най-топлите думи за хората, благодарение на които се ражда новият живот.

Поздравителен адрес от името на кмета Димитър Бръчков връчи заместник-кметът Илияна Попова на завеждащия Родилно отделение-Петрич д-р Тюхкова. „Приемете пожеланията ми за здраве, висок дух и енергия, за нови поводи за заслужено удовлетворение и самочувствие! Гордейте се и работете с любов, за да бъде животът ни озарен от повече детски усмивки, за да има община Петрич своя успешен утрешен ден“, се казва в поздравителния адрес на кмета Димитър Бръчков.

Община Петрич е помогнала финансово за осъществяването на идеята за изработката на стенна композиция „Дървото на живота“. На нея вече са поместени снимки на всички, работили в отделението през годините досега. Посланието на композицията е „Пътят на живота започва от тук“. През 2020 година в Родилно отделение – Петрич са проплакали 249 бебета. Общо родените през годината бебета с постоянен адрес в община Петрич са 461.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular