Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаДядо Коледа е вече в Дупница, за радост на послушните деца

Дядо Коледа е вече в Дупница, за радост на послушните деца

Добрият старец с първо интервю за вестник “Вяра”!

Всеки дупничанин пази в детските си албуми поне няколко снимки с Дядо Мраз до елхата на площад “Свобода”. Няма човек, който с умиление да не си спомня колко дълго е чакал този момент и как с трепет е протягал детските си ръце, за да прегърне белобрадия старец. Приседнали на скута му, децата с радост раздаваха усмивки на местния фотограф, а майки и бащи тайничко подаваха подаръци в зачервените му от студ ръце. Каква брада имаше само този дядо! Какви огромни пухкави вежди скриваха очите му, а мантията му бе дълга чааак до земята. Какви спомени! Днес вече времената са други. Дядо Мраз остана в Москва, а при нас пристига от Лапландия самият Дядо Коледа. Все по-рядко белобрадият старец присяда на площада. Децата дори не знаят, че могат да го потърсят и там. Още повече в настоящия момент, когато посрещаме Коледа в условията на пандемия. И все пак имаме добра новина! Дядо Коледа е вече в Дупница, за радост на послушните деца. Въпреки нуждата от социална дистанция всяко дете ще бъде зарадвано със заветната снимка за спомен. В неговата роля се е преобразил не кой да е, а любимецът на всички малчугани – фокусникът Ради. С вълшебната си пръчица той успя да се превърне в любимия на всички малчугани белобрад старец. Черният костюм отиде в небитието, а на негово място се появиха червената мантия,  шапка и ботуши. Коледата е спасена! Децата отново ще се радват и ще могат да го видят, но при спазване на всички противоепидемични мерки. И понеже той е стар и попада в рисковата група, най-добре е да се свържете с него на лични съобщения чрез фейсбук профила му.

Дадо Коледа с първо интервю за вестник “Вяра”!

  • Дядо Коледа, кога пристигнахте в Дупница?
  • Оооо, аз съм в града от няколко дни. Дойдох по-рано, защото разбрах, че тук с моите помощници ще имаме страшно много работа. Имало стотици послушни и добри деца, които през годината са спечелили много конкурси и награди. Други са помагали на възрастните хора. Трети са имали добри постъпки. И не на последно място, всички са се старали по време на онлайн образованието. Исках да остана скрит, но на вас, репортерите, нищо не ви убягва.
  • Дядо Коледа, ще може ли децата да се снимат с вас? Все пак е пандемия! Спазва се социална дистанция!
  • Милите ми! Какъв въпрос само! Та нали на първо място трябва да бъдем човеци. Децата са най-хубавото нещо на този свят. Те цяла година чакат, за да ме видят и да получат своите подаръци. Разбира се, че отново ще бъдем заедно. В името на Коледата! В името на доброто и радостта! Аз ще бъда щедър двойно повече, за да ги зарадвам от сърце! И да, тази година аз и моите помощници ще се съобразим с новите условия и ще се погрижим всички да сме здрави и щастливи!
  • Какво ще пожелаете на децата и хората от община Дупница?
  • На първо място желая на всички да са живи и здрави! Нека сърцата на хората се изпълнят с доброта и светли помисли. Нека хубавото бъде повече от лошото! И да вярват винаги, че на Коледа се случват чудеса! На всички малчугани желая здраве, щастливо детство и безброй сбъднати мечти! Подаръците от мен – усмивките и радостта от тях!

 

RELATED ARTICLES

Most Popular