Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаД-р Ал. Паризов: Предизвикателствата пред здравеопазването не само в България, но и...

Д-р Ал. Паризов: Предизвикателствата пред здравеопазването не само в България, но и в целия свят са огромни

  • ГЕРБ има стратегия, която вече е в ход и цели равен достъп до здравни услуги във всички населени места, заяви в Крайници кандидатът за народен представител

  • Чудесно е, че приоритет на правителството е да се инвестира в малките земеделци и стопани, смята Станислав Тенев от листата на ГЕРБ

С №28 в бюлетината

 Водосвет за здраве и благоденствие на жителите на община Дупница бе отслужен в храма „Възнесение Господне“ в село Крайници. Богослужението отслужиха местният свещеник протойерей Радослав Ваклин и протойерей Архангел. Сред миряните, които присъстваха на службата, бяха кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС д-р Александър Паризов, кметът на община Дупница инж. Методи Чимев, неговият заместник Крум Милев и общинският съветник от ГЕРБ Димитър Крекманов. Водосвета уважиха също регионалният председател на СДС Костадин Костадинов и кметицата на Крайници Мариана Димитрова.

Преди богослужението д-р Паризов се срещна и разговаря в неформална обстановка с жители на селото. Пред местните хора той обясни, че ГЕРБ предлага една стабилна и добра здравна програма, защото познава добре механизмите на управление и има подготвени експерти. „Предизвикателствата пред здравеопазването не само в България, но и в целия свят са огромни. Живеем в нова реалност, която преобърна приоритетите ни. ГЕРБ има стратегия, която вече е в ход и цели равен достъп до здравни услуги във всички населени места. Разработени са механизми за стимулиране на лекари, които да работят с отдалечени и малки населени места. Това, заедно с подобряване на материалната база, ще доведе до качествено здравеопазване“, заяви д-р Паризов. Д-р Александър Паризов обърна внимание и на изграждането и реновирането на основни пътни артерии. „Пътят Дупница – Сапарева баня – Самоков вече е готов, а той се използва активно и от жителите на село Крайници. С реновирането на основни пътища осигуряваме по-добра свързаност между отделните населени места. Наличието на качествени пътища и бърз транспорт е и начинът за привличане на инвестиции“, обърна внимание Паризов. „През миналата година по ПУДООС селото се сдоби с нова детска площадка. Извършихме ремонт на детската градина и на покрива на училището“, обясниха от кметския екип.

В село Крайници предстои да се извърши ремонт и подмяна на съоръженията на детската площадка, която се намира на центъра, както и ремонт на кметството. Предстоят също изграждане на линия за улично осветление към Промишлената зона на селото и ремонт на улицата към нея. Кандидатът за народен представител Станислав Тенев от своя страна се срещна с жители на бобовдолските села Горна Козница, Долистово и Голем Върбовник. Част от въпросите по време на разговорите бяха свързани с текущите дейности от стопанската година. Пред жителите на населените места Станислав Тенев обясни, че нещата са се променили и продължават да се променят в полза и в помощ на земеделците.

„Те получават ежегодно стимулиране чрез т.нар. субсидии. Това е допълнителна помощ, която е от огромно значение за отрасъла. Пари, с които се дава възможност за развитие на фермите, инфраструктурни подобрения, закупуването на нова техника и др. По този начин държавата успява да подпомогне земеделеца в неговата работа. Това са гарантирани средства при изпълнение на определени условия за засадени площи, култури и реален добив на продукция“, каза кандидатът за народен представител и осми в листата на ГЕРБ – СДС. Станислав Тенев бе категоричен, че броят на земеделските производители се увеличава ежегодно. „Чудесно е, че приоритет на правителството е да се инвестира в малките земеделци и стопани. Държавата е направила така, че земеделците да получат безплатно и препаратите за обработване на масивите“, обясни още Тенев.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

RELATED ARTICLES

Most Popular