Friday, May 3, 2024
HomeАктуално от днесД-р П. Панайотов разбуни и МЗ! Депутатите от ГЕРБ-СДС Р.Чеканска и Хр.Терзийски...

Д-р П. Панайотов разбуни и МЗ! Депутатите от ГЕРБ-СДС Р.Чеканска и Хр.Терзийски питат за „медицинското мракобесие” в ЦСМП – Кюстендил

Да бъде извършена проверка на цялостната организация на работа и дейността в ЦСМП – Кюстендил, настояват народните представители от 10 МИР Радослава Чеканска и Христо Терзийски.

Двамата внесоха питане до министъра на здравеопазването, след получен сигнал за извършени нарушения в Центровете за спешна помощ от д-р Панчо Панайотов.

Легендарният кмет на Дупница от зората на демокрацията и бивш народен представител алармира за нарушения, свързани с липсата на организация в  ЦСМП – Кюстендил.  извършени злоупотреби с лекарствени препарати във ФСМП – Рила, упражняване на тормоз спрямо болни хора и лишаването им от достъп до здравеопазване, чрез различни механизми, наложени от ръководството на ЦСМП в гр. Кюстендил.

Д-р Панайотов е изразил и сериозни съмнения, свързани с  фалшифициране на официални документи, диагнози и лечение на пациенти, модифицирана амбулаторна практика, нарушаване на медицинската етика, както и на установените стандарти при лечението на пациентите.

В сигнала си до народните представители д-р Панайотов намеква за разработени корупционни механизми, в които са въвличани и работещи в системата.

Радослава Чеканска

Депутатите на ГЕРБ-СДС от Кюстендилско Радослава Чеканска и Христо Терзийски ще настояват за отговори от МЗ, свързани с установяване на допуснати нарушения, касаещи дейността на ръководството на  ЦСМП – Кюстендил, липсата на електронна система в центровете за спешна помощ, както и отношение на министъра по установени пропуски при извършена проверка от страна на ИА „Медицински надзор“ (ИАМН).

Христо Терзийски

Припомняме, че от месец  ноември м.г. някогашният син кмет на Дупница д-р Панчо Панайотов води епични битка с ръководството на ЦСМП – Кюстендил в лицето на д-р Албена Рапатинска.

Панайотов съобщи, че пред погледа й се извършва „медицинско мракобесие”, фалшифицират се документи, прегледи и използвани медикаменти при лечението на пациенти. От своята фейсбук страница, докторът неведнъж алармира за тормоз над болни и лишаването им от достъп да здравеопазване в малките населени места като гр.Рила.

За извършените според Панайотов нарушения, са сезирани РЗИ-Кюстендил и ИА „Медицински надзор“ (ИАМН).

По думите му, вместо да извършат щателна проверка по случая, медицинските надзорници са му предложили „сделка ”. Това накара докторът буквално да изригне от своята фейсбук страница и да заяви, че пред очите на министъра на здравеопазването работи „едно голямо зло”, което се нарича ИА „Медицински надзор“.

Той публично потърси съдействие от всички народни представители в област Кюстендил, като е получил такова единствено от депутатите на ГЕРБ-СДС Радослава Чеканска и Христо Терзийски. Двамата официално входираха питане до министъра на здравеопазването и очакват отговор на поредица от въпроси, свързани дейността, контрола и управлението на ЦСМП – Кюстендил.

RELATED ARTICLES

Most Popular