Thursday, May 9, 2024
HomeРегионКюстендилД-р Станислав Кръстев от Кюстендил: Пациентите не одобряват премахването на личните лекар

Д-р Станислав Кръстев от Кюстендил: Пациентите не одобряват премахването на личните лекар

Предложението за реформа на доболничната помощ е глупаво, каза награденият за най-много направени ваксини доктор

Като доста глупаво определи намерението на правителството да реформира доболничната помощ общопрактикуващият лекар от Кюстендил д-р Станислав Кръстев. „Намирам това намерение като доста глупаво. Колегите свикнаха да работят по един начин, пациентите също и сега изведнъж: „Айде, отново”. Хората недоволстват. Не одобряват това предложение. Коментарите са: „И това ще развалят”. Поне пред мен това казват”, обясни д-р Кръстев. С него успяхме да разговаряме за кратко навръх професионалния празник на медиците, в който лекарят бе на работното си място. Той има практика в кюстендилското село Гърляно.
„Няма предизвикателство в това да си лекар в село като Гърляно. Аз започнах по-късно, там имаше място. Човек трябва да работи някъде. Аз имам практика и в града. Различното е само това, че пътувам до Гърляно, ползвам личния си автомобил. Повече пътуване се събира. По-трудно е за хората, които живеят там, защото мястото е отдалечено”, каза докторът.
Припомняме, че миналата година д-р Станислав Кръстев беше награден с грамота от здравното министерство и с благодарности от областната управа за най-активни и добри резултати при ваксинирането срещу Covid-19. Наградата му бе дадена, след като бе успял да имунизира в кабинета си в Кюстендил и в Гърляно близо 3000 души.

RELATED ARTICLES

Most Popular