Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградЕдин човек е пострадал при пожар в дом за стари хора в...

Един човек е пострадал при пожар в дом за стари хора в Благоевград

Инцидентът е тръгнал от зарядно, включено в електрическата мрежа

Един човек е пострадал леко при пожар, който избухна преди обяд в дом за стари хора в благоевградския квартал “Струмско”. Това каза кметът на община Благоевград Румен Томов. Той уточни, че инцидентът е тръгнал от зарядно, включено в електрическата мрежа на третия етаж на социалното заведение. Пострадалият е обитател на стаята, в която е възникнал пожарът. Мъжът се е опитал сам да се справи с огъня, посочи кметът на Благоевград. Той е транспортиран за преглед и последващо лечение до Спешен център – Благоевград.
Пожарът е възникнал малко преди 11 часа днес в стая на третия етаж на социалното заведение, каза за БТА директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” инж. Георги Пармаков. На място са пристигнали четири екипа на пожарната служба. Персоналът на дома вече е извел голяма част от потребителите на дома до пристигането на екипите, посочи инж. Пармаков.
Малко след възникване на инцидента на място пристигнаха предатавители на общинския и на областния кризисен щаб, тъй като в социалното заведение има установен случай на коронаворус. След погасяване на пожара и подсушаване на сградата ще бъде извършена дезинфекция на цялата сграда и всички помещения в нея, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов. Той уточни, че при седемдесет проби за COVID-19 има установен само един случай на мъж на 78 години, който е без симптоми. Днес ще бъдат взети проби и на останалите потребители, и на персонала на дома, каза още д-р Калоянов. Той посочи, че на този етап се отхвърля евентуално наличие на друг случай, ако има – и той ще бъде изолиран.

RELATED ARTICLES

Most Popular