Ексминистърът Христо Терзийски с апел за помощ към пострадалото от мълния семейство в с. Слокощица

Нека за малко да забравим, че има предизборна кампания и да направим нещо добро, призова Терзийски

Ексминистърът на  вътрешните работи Христо Терзийски отправи  апел за помощ към пострадалото семейство на Блага и Иван Згуровски  от село  Слокощица.От своята ФБ страница той призова  за човещина и съдействие , с цел по-бързо  възстановяване на щетите, които мълния нанесе върху домът и стопанството на Згуровски.

В затрогващия  пост Терзийски написа:„Приятели, това е важно! Нека за малко да забравим, че има предизборна кампания и да направим нещо добро, като помогнем на едно пострадало семейство. Тук няма политика, а човещина. А кюстендилци са известни като хора с големи сърца! Вероятно сте видели по новините, че в края на май мълния удари къщата на Иван Згуровски от с. Слокощица, Кюстендилско. Кадрите бяха ужасяващи, а уверявам ви, на място картината е още по-потресаваща. Мълнията е убила всичките им животни, унищожени от пожара са къщата и имуществото им – слава Богу, Иван и семейството му са добре! Срещнах се с него още в първите дни, за да видя как може да му се помогне. Лошото време ни забави, но вчера все пак успяхме да качим с високопроходими машини до отдалечения му планински имот фургона, който осигурихме, за да може семейството поне на първо време да има покрив над главата. Ще продължим да помагаме на Иван, но е нужна подкрепата на всички добри хора, за да може постепенно той и семейството му да се върнат към нормален начин на живот. Затова ви моля – ако можете, помогнете на Иван и споделете, за да достигнем до повече съмишленици. Банковата сметка е: Iban : BG31BUIN95611100681940 BIC: BUINBGSF Алианц банк Титуляр: Иван Кирилов Згуровски Да направим добро на добри хора – те го заслужават! Благодаря ви!”

Припомняме, че на 27 май мълния подпали къщата  и унищожи стопанството на Блага и Иван Згуровски. Три екипа на пожарната се бориха с огнената стихия. При тежкия инцидент изгоряха 250 кв.м. сграда, почти цялата им покъщнина и спестени средства. Пожарът овъгли 60 ярета, 30 пуйки,  кокошки, кучета и котки.Повече от 30 години  семейството живее в балкана и отглежда животни. Трагедията предизвика съпричастността на жителите на село Слокощица, които също организираха акция по набиране на средства и помощи.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=159040116248701&id=100064281401886