Илиян Илиев от Дупница спаси семейство с дете в горящ мерцедес, служителят на моргата Иван Иванов изтегли автобуса с 35 пътници на безопасно разстояние от колата бомба

 • Собственикът на „Кати травел”: Не се чувствам герой, живеят втори живот – можеше да гръмнат в движение
Илияан Илиев, Малинка Илиева и Иван Иванов бяха ключовите фигури в спасителната операция на горящото семейство.

Собственикът на туристическата агенция „Кати Травел” Илиян Илиев от Дупница рискува живота си и извади семейтво с дете от горящ автомобил на пътя. Илиев пътуваше за Ивайловград с група екскурзианти в автобуса си, когато малко след Ихтиман той наду клаксона и обяви в автобуса, че колата пред него – мерцедес  С класа, е в пламъци.

Репортерът на вестник „Вяра” Богомила Михайлова в окото на бурята с Илиян Илиев, собственик на „Кати Травел”

Като в истински екшън филм Илиев  предприе изпреварване и се опита да засече мерцедеса, като включи аварийни светлини и отново наду клаксона. Мерцедесът продължи да се движи с висока скорост и не отстъпи пред нито един сигнал на автобуса. С големи усилия Илиев успя да спре леката кола, която бе като огнено кълбо на пътя. „Човек, вие горите”, извика Илиян Илиев на другия шофьор. Дупничанинът моментално се притече на помощ и помогна на семейството да излезе от мерцедеса. На помощ се притече и съпругата му. Илиян Илиев успя да изведе семейството през пламъците, извади пожарогасители от автобуса и се справи като по учебник с напечената ситуация.

Горящата кола

Семейството излезе невредимо и тъй като пламъците обхванаха колата от всички страни, тя изгоря буквално за минути. Собственикът вдигна ръце да се прости с колата. Опасната ситуация се разигра пред очите на 35 екскурзианти и още стотици минувачи. „Най-ужасяващото беше, че водачът на мерцедеса наби спирачки и спря на метри от нашия автобус. Така създаде реална опасност да ни взриви”, коментираха част от пътниците, излезли да видят какво се случва. Илиев, който беше с пожарогасител в ръце, го предостави на шашнатия водач и извика към служителя на моргата в дупнишката болница: „Иване, давай автобуса напред”. С един скок Иван Иванов изтегли автобуса напред на безопасно разстояние.

„Не смятам, че съм извършил някакво геройство. Просто в колата имаше трима души, които не знаеха, че се нуждаят от помощ и пътуват в пламъци”, обясни Илиян Илиев. Той не знае имената на спасените, нито след това се е виждал с тях.

„Не е нужно да ме познават, важното е, че семейството е живо и здраво. Цял живот съм шофьор и никога не се бе случвало такова нещо. Преди време един пиян македонец се блъсна челно в автобуса ни, Господ пак беше с нас, разминахме се само с материални щети, но кола в пламъци по време на движение не бях виждал и как семейството не усещаше огъня под краката си, за мен е необяснимо. С ужас гледах огнения ад, който можеше да погълне това семейство. Дано колата им е застрахована, защото беше много скъпа. Имаха късмет и живеят втори живот, можеше да гръмне колата им в движение.”

Всички свидетели на инцидента коментираха, че картината беше апокалиптична, пламъците и пушеците стигнаха повече от 30 метра височина.

Автор и снимки:

Богомила Михайлова

 

 

12 COMMENTS

 1. Поздравления за бързата реакция и поздрления за статията, която показва добрата страна на случилото се. На всякъде пише само как е пламнал автомобил, и че е предизвикал задръстване. Нищо за човека спасил живота на семейството.

 2. ДА СПАСИШ ТРИ ЖИВОТА Е МНОГО НЕЩО ГЕРОЙСТВО ЧОВЕЩИНА ДОБРОТА ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ ДАНО ИВА ПОВЕЧЕ ХАРА КАТО ВАС

 3. Вяпно човекът се опита да помогне за което му благодаря,ама като цяло историята е много украсена и пожарогасителят му не работеше аз съм пътника в мерцедеса с червената тениска

  • Ясно, ти си тариката, който не е дал на автобуса да го изпревари за да се притече на помощ ( от къде на къде скапан автобус ще те изпреварва! ). И си благодарен вижда се….., но не чак толкова.

  • Вили да ти еба майката проста не виждаш че съм благодарил на всички които помогнаха
   незнам кой е неблагодарник

 4. и много други хора се притякоха на помощ
  Благодаря на бсички

 5. Ей, набтова му викам аз наглец и неблагодарник. Не участник в инцидента, трябвало е да те оставят да станеш участник в собственото си погребение защото си тъпо и неблагодарно говедо. Като се качите в лъскавите коли дмятате, че сте хванали бога за шлифера. Поне разбра ли колко временно е всичко? Лъскавата S класа можеше да стане катафалка с билет към оня свят.

  • Вили да ти еба майката проста не виждаш че съм благодарил на всички които помогнаха
   незнам кой е неблагодарник

  • заради такива завистливи безмозъчни същества като тебе бълария е в това положение

Comments are closed.