Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупница5 060 лв. събра благотворителен концерт на ОУ „Евлоги Георгиев“

5 060 лв. събра благотворителен концерт на ОУ „Евлоги Георгиев“

Средствата ще отидат за ремонт на физкултурния салон

5 060 лева събра ОУ “Евлоги Георгиев” в Дупница на тазгодишния си благотворителен концерт, като този път  средствата са за подмяна на настилката във физкултурния салон.

Поредният благотворителен концерт на училището, проведен на 18 април в Спортна зала “Дупница”, премина при голям интерес от страна на родителите. Учениците представиха един пищен спектакъл с много песни и танци. Малки художници рисуваха на живо и  представиха импровизирана изложба.

Под мотото “Помним и пазим своите страдиции”, спектакълът обедини празниците, които се отбелязват през месец март. Като в калейдоскоп се редуваха песни, танци, поезия. Многобройната публика не спираше да аплодира талантливите деца час и половина. Сред официалните гости бяха: Валентина Караганова, зам. – кмет на община Дупница; Румяна Гиргинова, председател на Обществения съвет; Иво Гърнев, председател на Училищното настоятелство; Гергана Паргова, старши есперт в РУО – Кюстендил; Шейхриар Златарска, общински съветник; членове на Обществения съвет и Училищното настоятелство. Директорът благодари на родителите за подкрепата към училището и обеща от името на колектива да се запази традицията на благотворителността.

“Нашият патрон (Евлоги Георгиев) дари на България университет, ние обещаваме да дадем на страната и града ни добри и образовани млади хора”,  каза директорът на учебното заведение Тодор Петков. В словото си той благодари поименно на учителите, подготвили и осъществили концерта.

Това са: Силва Крумова, главен учител, ръководител на вокална група “Звънче”; Валентина Пеянска, отговаряща за текста; Александър Попов, хореограф на народните танци и талантлив певец; Лазарина Илиева, ръководител на мажоретките; Румен Георгиев, занимаващ се с малките художници. Поздравления получиха всички учители, участващи на сцената и зад нея, без чиито труд е невъзможно подобно мероприятие. Училището отправя искрените си благодарности към управителя на спортната зала Мариела Скринска и нейния екип за безрезервната подкрепа. Събраната сума от 5 060 лева ще бъде преведена по сметката на Училищното настоятелство.

RELATED ARTICLES

Most Popular