Sunday, May 5, 2024
HomeРегионЕмил Велев готви футболистите на Вихрен на градския стадион

Емил Велев готви футболистите на Вихрен на градския стадион

Общо шест тренировки е планирал да проведе през настоящата седмица старши треньорът на Вихрен Емил Велев за мача срещу Пирин Разлог. Всички те ще се състоят на градския стадион,  където ще бъде и съботния мач. Единствено Янислав Тусонджиев и Илия Цеков се готвят на облекчен режим по лекарски указания заради неизлекувани травми.

Както е известно, в първия мач от есенния дял на настоящото първенство отборът на Вихрен загуби в Разлог от местния Пирин с 0:1. Тогава отборът на Вихрен имаше съвсем друг облик и се водеше от друг треньорски щаб. След поемането на отбора от известния български футболист и треньор Емил Велев, нивото на мъжкия отбор се повдигаше постепенно. В крайна сметка във временното класиране отборът на Вихрен зае 15-то място с 19 спечелени точки.

Преди старта на пролетния дял на първенството на ЮЗ трета лига наставникът на Вихрен Емил Велев сподели следното: „Смятам, че направих добра зимна подготовка с наличните футболисти. Има още какво да се желае. Някои неща ще се допълват в движение и ще продължаваме да надграждаме постигнатото от есента. На този етап останах доволен от качествата, които показаха новопривлечените футболисти по време на контролните срещи и със сигурност Мерт Тасим, Баръш Николаев, Николай Пантев и Раиф Мурадов ще бъдат част от нашия колектив и се надяваме да помогнат да реализираме това, което сме замислили, а то е Вихрен да заеме мястото в таблицата, което заслужава за в бъдеще. На този етап на база целите няма какво повече да привличаме. При евентуално закъсване може да се прибегне до потърсване на нови футболисти. Очаква ни много гореща пролет. Надявам се с далеч по-качествени  и резултатни игри да радваме ръководството, финансовия благодетел и нашите фенове. Според мен отборите, които ще се борят за първото място, даващо право за влизане във втора професионална лига от следващото първенство, са
Балкан Ботевград, Беласица Петрич, ФК Кюстендил, Витоша Бистрица, Чавдар Етрополе“.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular