Wednesday, May 1, 2024
HomeНовиниСвятЕрдоган: Във войната в Украйна няма да има победители

Ердоган: Във войната в Украйна няма да има победители

Във войната в Украйна няма да има победители, както няма да има и победени в случай на мир. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който коментира двудневната среща на върха на НАТО във Вилнюс, предава Анадолската агенция. Ние подкрепяме възстановяването на мира в региона, каза той, като добави, че Анкара полага усилия за слагане на край на войната в Украйна.

Негативните последици от продължаващото вече 504-и ден кръвопролитие се усещат от целия свят. Те се проявяват и на пазара на храни и чрез рекордната инфлация, заяви турският президент.

Ердоган подчерта, че Турция използва всички инструменти за диалог с Русия и Украйна, за да бъде удължено споразумението за износа на зърно от украински пристанища.

Турският лидер заяви, че въпросът за зърнената сделка е бил обсъден и по време на неотдавнашното посещение на украинския президент Володимир Зеленски в Турция. Ердоган добави, че ще продължи да обсъжда въпроса както с руския президент Владимир Путин, така и с украинския лидер Зеленски. Ердоган посочи още, че се надява руският държавен глава Путин да посети Турция през август./БТА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular