Friday, May 3, 2024
HomeРегионИхтиманЕсе за доброволчеството донесе отличие на Кристина от Ихтиман

Есе за доброволчеството донесе отличие на Кристина от Ихтиман

По случай предстоящия Международен ден на доброволеца, който се отбелязва на 5-ти декември, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи и „Национална асоциация на доброволците в Република България” в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта организираха конкурс за разработване на есе на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите“.
Целта на конкурса е да се популяризира дейността на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и други извънредни ситуации, както и да се провокира творческия потенциал и мисленето на младите хора да представят своята гледна точка по темата за доброволчеството в условията на възникнала извънредна ситуация за оказване на помощ на непознати хора.

В конкурса се включиха общо 79 младежи от цялата страна.
На кратка церемония, проведена в училище СУ ,,Христо Ботев“ – гр. Ихтиман бе връчена грамота за проявена инициативност и креативност в конкурса на Кристина Кристинова Стоичкова, ученичка в същото училище.

На церемонията присъстваха представители на Регионална дирекция ,,Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. София и Районна служба ,,Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. Ихтиман.
Грамотата бе връчена на участничката от Директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Георги Иванов, който и пожела да твори и да развива своя талант.

RELATED ARTICLES

Most Popular