Friday, May 3, 2024
HomeСпортЕуфория в СК "Велбъжд" (Кюстендил) след престижно състезание: Щастливи сме, че трудът...

Еуфория в СК “Велбъжд” (Кюстендил) след престижно състезание: Щастливи сме, че трудът ни се възнаграждава

Еуфория и вълнение цари в СК “Велбъжд” (Кюстендил) след участието в 18-ото Държавно първенство по естетическа групова гимнастика. Клубът се представя във форума за втора поредна година.
“Нашият клуб е сред новите в този не толкова популярен за момента спорт. Стараем се да сме в крак с новите тенденции, да сме конкурентоспособни, да се усъвършенстваме във всяко едно отношение. За децата също е нещо различно от художествената гимнастика, с която толкова години наред са се занимавали. Двата спорта вървят ръка за ръка и смея да кажа, че естетическата гимнастика обогатява движенията и пластичността, които са също толкова необходими и в художествената гимнастика. Получихме поздравления от председателя на Българската федерация по естетическа групова гимнастика – Елена Дукова. Изключително сме щастливи, че трудът, който полагаме, се възнаграждава!”, сподели Габриела Бурназка – председател на клуб по естетическа групова гимнастика “Велбъжд”.
Припомняме, кюстендилският клуб участва с три отбора във възрастите деца 10-12 години, девойки старша възраст и жени. Децата се представиха достойно, като и трите отбора завоюваха медали.
Отбор 10-12 години в състав Габриела Машова, Магдалена Велинова, Карина Бурназка, Виолина Мазнева, Красина Николова, Гергана Харалампиева, Ани Джерманска и Светослава Георгиева се класира на трето място.
Отбор девойки старша възраст в състав Рая Сръндева, Василена Димитрова, Цветомира Тодорова, Ралица Русева, Цветозара Миленкова, Нилана Колевска и Ралица Стоилова се класира на първо място.
Отбор жени в състав Маглен Бурназка, Даяна Димитрова, Мартина Тасева, Йоанна Стоева, Белослава Кенова и Десислава Георгиева се класира на трето място.
Треньори на децата са Валя Машова, Елена Близнакова и Габриела Бурназка.

Радосвета ЗЛАТЕВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular