Friday, May 3, 2024
HomeНовиниСвятЖертвите на Ковид-19 в Румъния нараснаха на 157; над 700 медици са...

Жертвите на Ковид-19 в Румъния нараснаха на 157; над 700 медици са заразени; задължително носене на маски в четири окръга

Броят на починалите от усложнения, причинени от новия коронавирус в Румъния, нарасна на 157 души, съобщават румънските медии, като се позовават на данни, обявени от Групата за стратегическа комуникация. Заразените в Румъния вече са над 3 800, като над 700 от тях са медици.
От днес в четири окръга на страната – Галац, Васлуй, Марамуреш и Яш, става задължително носенето на защитни маски на обществени места. Местните власти, които въведоха изискването, уточняват, че са допустими и текстилни маски, шалове и други предпазни средства, стига носът и устата да бъдат покрити.
В столицата Букурещ е започнало монтиране на диспенсери с дезинфектант на входовете на блоковете. Засега процесът върви трудно и бавно, тъй като всеки районен кмет е потърсил отделно решение за снабдяване с диспенсерите.
В президентския дворец Котрочени днес ще има нова среща на президента с премиера и министрите от кабинета на тема управлението на кризата, информира Аджерпрес./БТА

RELATED ARTICLES

Most Popular