Животът в Долна баня постепенно се нормализира

Животът в Долна баня постепенно се нормализира след отмяната на извънредното положение заради пандемията от коронавируса.

Библиотеката при народно читалище “Рила-1898” бе отворена за посетители при спазване на задължителните противоепидемични мерки -носене на лични предпазни средства /маски и ръкавици / при заемане на книги.

В библиотеката се допуска само по един читател, а останалите изчакват реда си отвън, спазвайки социална дистанция от два метра.

Всички върнати книги подлежат на карантина от 72 часа.

Потребителите на Културно-информационния център пък се обслужват на нарочно създадено гише на един от прозорците на първия етаж на библиотеката.

Засега не се допускат потребители за ползването на читалнята и компютрите.

Отвори врати и спортният комплекс в рилския град, като единствено може да се ползва от спортуващите лекоатлетическата писта.

Общинската минерална баня няма да работи до края на месец май.

Има и ново маршрутно разписание на автобусите от Долна баня до Костенец и София и обратно.

Община Долна баня започна традиционната кампания по косенето на тревните площи в парковете и градинките, пръскане с препарати срещу кърлежи, както и продължава редовното дезинфекциране на търговски обекти, улици и тротоари на обществени места.

Извършено бе и пръскане срещу плевелите по тротоарите и канавките на главната улица “Търговска”.

Използвайки хубавото време, земеделските стопани засяха пролетните култури, подхраниха есенниците с тор в очакване на добра реколта.