Saturday, May 11, 2024
HomeРегионДупницаЖители на ж к „Бистрица“ недоволстват от комшия

Жители на ж к „Бистрица“ недоволстват от комшия

  • Разкопа зелените площи зад бл. 51, 52, 53 и 54, натрупа грамада от камъни срещу детската площадка, оплакват се анонимни

  • Общината: Ще махнем камъните

Възрастен човек сади цветя в зелени площи в ж к „Бистрица“, но същевременно ги замърсява и загрозява с извадените от почвата камъни. За това алармираха в редакцията на вестника жители на най-големия комплекс в града, които недоволстват от действията на съседа си. „От 2 – 3 години един от съседите – инициалите му са Н. Н., разкопава зелените площи зад блоковете 51, 52, 53 и 54.

В общински площи човекът сади плодни дръвчета, цветя (перуники, нарциси и т. н.), реди камъни. Най-лошото е, че при разкопаването изважда камъни, които трупа на едно. Получи се грамада, която е точно срещу детската площадка с катерушката. Грозно е, а и има опасностза децата. Може някое да реши да си играе с тия камъни, да се удари. Не ни харесват и изплетените от клони ограждения, които постави около част от дърветата. Грозна е и гледката с пластмасовите бутилки и кофи, които също е наредил до някои от дърветата. Предполагаме, че не е искал и не е получил разрешение за това от общината. Надяваме се от общината да реагират и да ни съдействат“, оплакаха се живеещи в близките блокове. Те споделиха, че искат да останат анонимни, за да не си навлекат гнева на съседа.

„Нека хората, които са недоволни, да действат по каналния ред – да подадат сигнал или жалба в общината. Ще направим проверка и ще реагираме. Със сигурност камъните ще бъдат махнати“, каза говорителят на община Дупница, към когото се обърнахме за коментар по случая.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular