Sunday, May 12, 2024
HomeРегионБанскоЗабраниха до края на април движението по общинския път от Банско до...

Забраниха до края на април движението по общинския път от Банско до х. „Вихрен”

Със своя заповед кметът на община Банско Иван Кадев въвежда временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства в част от четвъртокласния общински път от гр. Банско до х. „Вихрен” – от местност Шилигарника (първи паркинг) до хижа „Вихрен”, за периода от 1 декември тази година до края на м. април 2022 г.
В първия паркинг в м. Шилигарника ще бъде обособено т.нар. „ухо” за обръщане на движението на автомобилите.
Заповедта е въз основа искане на концесионера на Ски зона с център Банско. През зимния туристически сезон общинският път до х. „Вихрен” в района след първи паркинг в местност Шилигарника, се пресича на няколко места от съществуващите ски писти, което създава предпоставки за възникване на опасност за сигурността на движението, аргументира искането си концесионерът. Наред с това през този период в пътния участък при първи паркинг в местност Шилигарника се струпват множество коли, което води до образуване на задръствания. В резултат на това и предвид метеорологичната обстановка през този период достъпът на Спешната медицинска помощ в случай на нужда при инциденти се възпрепятства, се посочва още в мотивите за ограничаване на движението.
Издаването на тази заповед дава косвен положителен отговор на въпроса, от който се вълнуват всички – ще има ли ски сезон.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular