Friday, May 3, 2024
HomeНовиниСвятЗадълбочава се скандалът с изитичане на лични данни в Албания

Задълбочава се скандалът с изитичане на лични данни в Албания

Втората база данни за заплати, работни места и лични данни на граждани в публичния и частния сектор за месец април с обявяване на телефонните им номера, допълнително задълбочава скандала с изтичането в обществеността на лична информация на гражданите.

В данните за април 2021 г., които съвпадат с парламентарните избори, има втора страница, на която са изброени трите имена, дата на раждане и телефонен номер на около 900 000 граждани.

“Този списък показва, че най-голямото плащане на месечна заплата е в Държавната разузнавателна служба (ШИШ), където е изплатена заплата в размер на около 590 000 евро. Мениджърите на банки и петролни компании имат високи доходи, които достигат до 90 000 евро на месец, съобщава “Ора Нюз”.

Но според същия източник най-тревожен е скандалът с разкриването на самоличността на разузнаването или други агенти, чиято работа трябва да се пази в тайна, за да не се застрашава тяхната безопасност.

Според публикувания през април списък в сравнение с публикувания по-рано за януари броят на служителите се е увеличил с 60 000.

Това, което допълнително бунтува гражданите за начина, по който се харчат парите им, е фактът, че кметът на Тирана Ерион Велиай плаща по 18 000 евро на месец за 20 съветници, тоест около 200 000 евро на година./БНТ

RELATED ARTICLES

Most Popular