Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниБългарияЗаловиха издирвания за жестокото убийство в Тервел, направи пълни самопризнания

Заловиха издирвания за жестокото убийство в Тервел, направи пълни самопризнания

Задържан и привлечен към наказателна отговорност е мъжът от град Тервел, издирван във връзка с убийството на жена. Късно снощи в град Тервел е задържан 51-годишният Фаредин Ахмед, който беше издирван от Окръжна прокуратура – Добрич и Областната дирекция на МВР в града като заподозрян в извършването на жестоко убийство на жена сутринта на 28 декември. Той е открит в апартамент, собственост на неговия работодател, в който трябвало да извършва ремонтни дейности, съобщиха от прокуратурата.
Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост – престъпление по чл. 116 от Наказателния кодекс, за което законът предвижда наказание “лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Фаредин Ахмед е направил пълни самопризнания и е оказал съдействие на разследващите органи. За изясняване на фактите и обстоятелствата около случилото се са иззети множество веществени доказателства, назначени са съдебно-медицинска, съдебно-психологична, биологична и други експертизи.
Жертвата на тежкото престъпление е на 45 години, бивша съпруга на обвиняемия, с която имали конфликтни отношения. Тялото ѝ беше намерено рано сутринта на 28 декември на улица в град Тервел с множество травматични увреждания в областта на главата.
Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Добрич и се извършва от разследващ полицай от Областната дирекция на МВР./БНТ

RELATED ARTICLES

Most Popular