Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилЗапочва конкурсът за детско творчество "Коледа е, стават чудеса" в Кюстендил

Започва конкурсът за детско творчество “Коледа е, стават чудеса” в Кюстендил

Началото на общинския конкурс за детско творчество “Коледа е, стават чудеса” обяви Обединеният детски комплекс в Кюстендил. Най-добрите творби ще бъдат подредени в изложба и наградени в навечерието на Коледа.
В миналогодишното издание на конкурса участваха 276 млади творци от всички училища на община Кюстендил и бяха отличени 61. Наградените ученици получиха и еднократна стипендия по общинската програма за закрила на деца с изявени дарби, припомниха организаторите.
Конкурсът се провежда, за да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса към народното приложно изкуство, изобразителното изкуство и литературното творчество и да провокира въображението и творчеството на децата, казаха от комплекса. В него могат да участват ученици с изработката на кукли – коледари и сурвакари, кукерски маски, сурвакници, декоративни пана и тъкани, керамика, рисунки, тематично свързани с народните обичаи от Коледа до Васильовден и литературно творчество /стихотворение, приказка, разказ или есе/ на тема “Коледа е, стават чудеса”.
Целта е темата да стимулира фантазията на децата и да ги подтикне да изразят своята представа за щастието. Крайният срок за получаване на творбите е 9 декември.

RELATED ARTICLES

Most Popular