Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионСамоковЗапочна раздаването на хранителни помощи в Самоков

Започна раздаването на хранителни помощи в Самоков

Пристигнаха първите пакети с хранителни продукти за хора в неравностойно положение в община Самоков.

Транспортирането и раздаването на хранителните помощи за хора в уязвимо социално положение, се организира и извършва от доброволци на Българския червен кръст, със съдействието на Община Самоков. Кампанията е съфинансирана от хранителната програма на Европейския съюз.

Пункта в Самоков се намира в бившия военен стол, срещу Гимназия „Фотинов”. Хранителните пакети ще се раздават по график от 29 април до 7 юни на територията на града, а по селата от 4 април до 26 юни.

Тази година в община Самоков право на хранителни помощи имат близо 3 хил. души. Те ще получат пакети с 15 вида хранителни продукти.

Това са хора с право на целеви помощи за отопление през 2023/2024 година, майки или осиновителки, които получават месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година, хора с 90% степен на увреждане, получилите еднократна помощ за ученици, записани в първи клас.

Раздаването на храните в Самоков ще продължи един месец.

Всички хора, включени в списъците на Дирекция социално подпомагане, ще получат малко над 38 килограма хранителни продукти. Това става срещу подпис и документ за самоличност.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular