Monday, May 6, 2024
HomeРегионКюстендилЗасадиха 20 липи „За чист въздух Кюстендил”

Засадиха 20 липи „За чист въздух Кюстендил”

20 липи бяха засадени в Кюстендил. Първото дърво в района на плажа бе засадено от кмета Петър Паунов като продължение на проекта „За чист въздух Кюстендил”. В дейностите освен градоначалника се включиха още зам.-кметът инж. Росица Плачкова, служители на общинска администрация, председателят на сдружение АСОРИ Амалия Аббас и представители на MY FIN. Дърветата са дарени от MY FIN.
Зам.-кметът Росица Плачкова откри кампанията по засаждането на липите и благодари на своите партньори за активността
„Вече една година имаме удоволствието да реализираме много дейности в Кюстендил. Това е продължение на проекта „За чист въздух Кюстендил”, чиято основна цел е да ангажира всички заинтересовани страни, държавна администрация, граждани в опазването на чистия въздух и прилагане на законодателството за опазване на околната среда”, заяви от своя страна Амалия Аббас.
Управител на MY FIN Лъчезар Венков също се включи в приветствените слова с думите: „Искам да благодаря на община Кюстендил и АСОРИ за сътрудничеството. За нас днес е много специална дата, имаме рожден ден, станахме на 1 година. Ние си обещахме за всяка една издадена пластика да засаждаме по определен брой дървета. Нашата инициатива е свързана с опазване на околната среда, намаляване на парниковите газове”.

RELATED ARTICLES

Most Popular