Saturday, May 4, 2024
HomeБизнесЗастой за имотния пазар в региона

Застой за имотния пазар в региона

  • ЧСИ продават два хотела и фурна в Кюстендил, на тезгяха е и производствена база до жп линията в Дупница

Десетки производствени имоти в Дупница и Кюстендил са обявени за продажба от частни съдебни изпълнители. В регистрите за публична продан в областния център е фабрично-заводска сграда, преустроена във фурна за хляб. Имотът се намира на ул. „Петър Ников” и е с обща площ 300 кв. м, ипотекиран от собствениците му – „А А 2000” ООД-София и Красимира Атанасова от Кюстендил. Продава го ЧСИ Валентина Александрова, с начална цена за наддаване 102 777, 40 лв. и срок – до 9 декември. Сред новите обявления за продажба от ЧСИ в Кюстендил са и два хотела. Единият от тях се намира на бул. „България” и е с начална цена 4 223 224 лв., Другият е на ул. „Константинова баня”, с начална цена 560 000 лв.

В Дупница ЧСИ продължават да търсят нови собственици на производствени имоти, разположени основно в южната част на града. Това са предприятия, за които се правят неколкократни опити за публична продан, но без успех.

На пазара на недвижими имоти в Дупница е промишлено-производствен имот до жп линията в града, намираща се в южната производствена зона. За имота, граничещ с главната жп линия, утвърдена столична агенция иска 790 000 евро. Офертата включва 16 540 кв.м земя (промишлена регулация, разделена на 5 парцела) и над 5,7 кв. м застроена площ. Сградният фонд включва производствено хале, резервоар за вода, 2 складови помещения, складово хале, сглобяема и тухлена сграда.

След съживяването, което се наблюдаваше през лятото, имотният пазар отново е в застой. Най-сериозно от коронакризата страдат обявените за продажба търговски и офис площи, както и хотелите. На преден план в сегашната ситуация излизат индустриалните и логистичните имоти, казват запознати с пазара на недвижими имоти.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular