Wednesday, May 1, 2024
HomeНовиниСвятЗастреляха един от адвокатите на Слободан Милошевич пред сина му

Застреляха един от адвокатите на Слободан Милошевич пред сина му

Известният адвокат Драгослав Огнянович беше застрелян пред дома си в Белград вчера. 26-годишният му син е ранен в ръката.  Убиецът на 57-годишния адвокат се издирва. Текат проверки в Белград и региона, проверяват се и автомобилите по пътищата.

Младежът държал баща си, докато издъхнал. Тъй като бил ранен в ръката, Петър бил откаран в център за спешна помощ.

Съседите твърдят, че са чули няколко изстрела.

„Дъщеря ми паркира колата пред сградата и видяла трупа в коридора. Дотича вкъщи и започна да крещи. Като излязохме пред сградата, видяхме само, че това е нашият съсед. Видях го и днес. Има и малко бебе“, каза съседка.

Друга жена, живееща в същата сграда, каза, че чула три изстрела. „Отначало помислих, че има пожар, но като чух линейките, излязох да видя какво става“, разказа тя. Според първоначалната информация убиецът чакал скрит в храстите пред дома на Огнянович. Той издебнал адвоката и сина му пред сградата и произвел фаталните изстрели.

Очевидец твърди, че след изстрелите е видял мъж, облечен в черно и с каскет на главата, да бяга от местопрестъплението.

Огнянович е защитавал бившия президент Слободан Милошевич пред Хагския трибунал за военни престъпления. През последните години защитава много клиенти, извършили тежки престъпления. Представлявал е и Лука Бойович, смятан за един от най-големите мафиотски босове в Сърбия. Именно контактите на Огнянович с престъпния свят са сред основните версии за покушението към момента.

През последните няколко месеца в Белград са убити няколко приятели на Бойович. Една от версиите е, че случаят е свързан с войната на престъпни кланове, участващи в трафика на наркотици.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular