Monday, May 6, 2024
HomeРегионПерникЗатвориха детската градина в Трън, директорката е с ковид

Затвориха детската градина в Трън, директорката е с ковид

Затворена е детска градина “Ален мак” в Трън заради случай на COVID-19. Информацията бе съобщена от общината. Причината е, че директорът на детското заведение е заразена с коронавирус.
Останалите служители на заведението не са тествани. Това ще бъде направено при връщането им на работа след 10-дневната карантина. Не са направени тестове и на децата, защото в деня, в който са имали контакт с директора, са били само 6-7.
Детската градина е единствената на територията на община Трън.
В СУ “Гео Милев”, което е също единствено в пограничната община, под карантина са две паралелки – в шести и осми клас.
Същевременно стана ясно, че заболелите ученици от коронавирус са четири пъти повече от началото на годината, за разлика от учителите, при които процентът на заболеваемост е нараснал два пъти. През последните дни МОН е взело решение, за да не минава цялото училище на дистанционно обучение, при заболеваемост над 10% да се карантинират випуски. За промяната на мерките е изпратено упътване към всички регионални инспекторати в страната и към директорите на училища. Това заяви служебният министър на образованието Николай Денков след церемония по повод Световния ден на учителя. Най-много са карантинираните ученици в Перник.

RELATED ARTICLES

Most Popular