Friday, May 3, 2024
HomeКриминалниЗатвор за кюстендилец източил 4000 лв. от чужда дебитна  карта 

Затвор за кюстендилец източил 4000 лв. от чужда дебитна  карта 

Александър Д. си купил дрехи, плащал за хотел и по заведения 

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Александър Д. от Кюстендил, привлечен от Окръжна прокуратура – Кюстендил като обвиняем за използването на платежен инструмент – дебитна карта, изтегляне на сума в общ размер на 4000 лева, без съгласието на титуляра, определи Окръжен съд – Кюстендил.

Според свидетелски показания, на 19.10.2021 г., обвиняемият, през отворен прозорец на сграда на първи етаж, намираща се в гр.Кюстендил, с пръчка е взел светла на цвят дамска чанта, в която открил карта за банкомат, 175 лева и други монети, както и листче с написани с химикал четири цифри. От банкомат, намиращ се на сградата на поликлиниката в гр.Кюстендил, с 10 тегления, изтеглил сумата от 4000 лева. Средствата били използвани за покупки на дрехи, плащане на хотелски услуги в гр.Кюстендил и гр. София, посещения на заведения за хранене. По делото е налице запис на охранителна камера на община Кюстендил, намираща се на сградата на поликлиниката, със заключение на специалист експерт в ОД на МВР, че изображенията от тази камера съпоставени с фотоснимки на обвиняемия сочат на идентичност. 

При тези доказателства се налага извод за вероятност с не малка степен на интензитет, именно Александър Д. да е ползвал банков инструмент, принадлежащ на друго лице, осигуряващо му към този момент достъп до не незначителна сума пари по сметка на същото лице, от който той се е възползвал като е изтеглил определена сума. Обвиняемият е с богато криминално минало. От 2001 година до момента, той е автор на множество престъпления от общ характер. Съществува реална опасност от извършване на престъпление, пише в мотивите си съдия Евгения Стамова.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, в 3- дневен срок.

RELATED ARTICLES

Most Popular