Friday, May 3, 2024
HomeКриминалниЗатвор за кюстендилка, заблудила 4-ма души, че ще им уреди работа в...

Затвор за кюстендилка, заблудила 4-ма души, че ще им уреди работа в Гранична полиция

  • Подсъдимата трябва да плати на пострадалите обезщетения в общ размер на 41 850 лв.

 

Присъда „лишаване от свобода“ за 4 години и 6 месеца за 36- годишната А.М. от Кюстендил постанови Районен съд-Кюстендил под председателството на съдия Николай Николов. Подсъдимата е призната за виновна, че в периода от октомври 2015 г. до месец май 2016 г., в условията на продължаващо престъпление, е извършила 4 деяния с цел да набави за себе си имотна облага.

Тя е възбудила заблуждение у двама мъже и една жена от град Кюстендил, че ще им уреди работа в Гранична полиция, като с това им е причинила имотна вреда в големи размери, на обща стойност 35 850 лв.

 

Съдът признава подсъдимата А.М. за виновна и в това, че за периода от месец юни 2014 г. до месец октомври 2014 г. в гр. Кюстендил, с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудила заблуждение у кюстендилката К.С., че ще й съдейства за работа в Гранична полиция, причинявайки й имотна вреда в размер на 6000 лв.

 

Съдът осъди подсъдимата да плати на пострадалите 4-ма кюстендилци и обезщетения за причинените им имуществени вреди в общ размер на 41 850 лв.

 

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд- Кюстендил в 15-дневен срок.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular