Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаЗа първи път в Дупница: Танцьори от Мароко излизат на сцената на...

За първи път в Дупница: Танцьори от Мароко излизат на сцената на фестивала „Мир на Балканите“

Танцьори от Мароко ще се изявят в Дупница по време на XXII Югозападен международен фолклорен фестивал „Мир на Балканите“, който тази година ще се проведе от 1 до 4 юни. Във фестивала ще участват още български и ансамбли, фолклорни танцови състави и формации от Казахстан, Молдова, Сърбия и Черна гора.

„Всички участници са нови, въпреки че с изключение на мароканския състав, в предишните издания сме имали гости от останалите държави. След прекъсване от 7 г. отново пристига формация от Молдова“, съобщи Воин Войнов – хореографът и главен художествен ръководител на сдружението „Дупница 2000“.

По традиция фестивалът ще бъде открит с водосвет и спектакъл на централния площад „Свобода“. Отново ще бъдат издигнат и българският трикольор, фестивалното и знамената на страните участнички.

Фестивалът е четири дни и се провежда ежегодно. Няма конкурсен характер, нито такса за участие. Концертите са вечерни. Тази година те ще бъдат само в Дупница и ще започват в 18. 30часа. Както е известно,„Мир на Балканите“ се провежда ежегодно, Организатор е сдружението „Дупница 2000“, с финансовата подкрепа на община Дупница.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular