Monday, May 6, 2024
HomeРегионКюстендилЗа седма поредна година стартира кампанията „Бъди човек - подари великденска вечеря...

За седма поредна година стартира кампанията „Бъди човек – подари великденска вечеря на пенсионер“ в Кюстендил

  • Младежи на различна възраст се обединяват около каузата да зарадват колкото се може повече хора, търсят доброволци с коли

 

От 2012 г. насам всяка Коледа и всеки Великден доброволците от “Бъди човек – гр. Кюстендил” се стремят да направят празниците по-светли и по-радостни за най-нуждаещите се пенсионери от околните села и града.

Великденската им инициатива започна отново с набиране на хранителни продукти от първа необходимост – ориз, боб, леща, олио, брашно, захар, консерви, макарони/фиде и нещо сладко по избор.

Организаторите разпределят събраните дарения в индивидуални пакети и след това ги разнасят лично по домовете на хората, по списъци от „Социални грижи”, БЧК и кметовете по места.

Младежите на различна възраст се обединяват около каузата да зарадват колкото се може повече хора с различни хранителни продукти за празничната трапеза. За целта се набират и доброволци в социалните мрежи, които да помогнат при разнасянето на пратките.

„Събираме хранителни продукти, ваучер и пари, с които купуваме малотрайни продукти. Списъка с нуждаещите се пенсионери взимаме от „Социално подпомагане”, БЧК и кметовете на селата. Тази година имаме нужда от доброволци с коли, които да разнасят, както и от хора, които да окомплектоват купените продукти“, обявиха организаторите на благородната кампания.

През тази година събраните хранителни продукти ще бъдат раздадени на 13, 14, 20, 21 и 26 април. Началният час е 10, а мястото – паркингът на Общинския театъра в Кюстендил.

Нужни са доброволци, които да помагат в разнасянето на торбите с продуктите.

Последния път за Коледа кампанията е успяла да зарадва над 830 семейства. Всички тези хора очакват и сега с нетърпение подкрепата, защото получават не само пълна торба, но искрено внимание, грижа и топлота. През изминалата година за Великден доброволците усмихнаха 120 възрастни хора.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular