Saturday, May 4, 2024
HomeРегионСапарева баняЗверска катастрофа с трима загинали край Сапарева баня (ОБНОВЕНА)

Зверска катастрофа с трима загинали край Сапарева баня (ОБНОВЕНА)

В продължение на часове екипи от специалисти в частната болница „Св. Иван Рилски 2003” се бориха за живота на тежко пострадала

 

Зверска катастрофа на път II 62 Дупница – Самоков,  в близост до  разклона за град Сапарева баня,   отне живота на трима души. Инцидентът е между автомобил „Шкода”, който се е движил в посока Самоков и лек автомобил „SЕАТ”.  На място умират водачът на автомобил „Шкода” , който е от село Доспей и пътничка от SEAT-а, който е с кюстендилска регистрация. Третият починал е бил с травми несъвместими с живота и е издъхнал още при приема в Спешния кабинет на частната болница „Свети Иван Рилски 2003”.  Той е от квартал Гюргево на курортния град Сапарева баня.

Още двама души са транспортирани от дежурния екип на Спешен център към лечебното заведение в критично състояние. Частната болница „Св.Иван Рилски 2003 ” поема всички случаи на катастрофи и тежки инцидента в района.

 

Екип от хирурзи, анестезиолози, травматолози, уролози и медицински сестри повече от 6 часа се бориха за живота на тежко пострадалите. Сред тях бе млада жена. Тя бе приета  в критично състояние с множество вътрешни и външни травми. Пострадалата бе с руптура на слезка, бъбрек, черен дроб,  пикочен мехур, счупен таз, пневмо хемоторакс, открита фрактура на предмишница и крака, 6 счупени ребра и фрактура на лицевата част. Тя е напълно обезобразена. Незабавно бе приета в реанимация, където  екипът от специалисти извъриха тежка животоспасяваща операция.  От лечебното заведение бяха заявени допълнителни  банки с кръв от Кръвен център-Кюстендил, заради обилния вътрешен кръвоизлив.

Операцията приключи около 18 часа с отстранен бъбрек и слезка.  Жената остава в реанимация с опасност за живота.

Другият транспортиран в лечебното заведение е мъж от Доспей. Той е с по-леки наранявания, но също е настанен в реанимация. Мъжът е в съзнание.

Предполагаемата причина за катастрофата е предприето рисково изпреварване. Официално обаче полицията все още изяснява причините за тежкия пътен инцидент.  В спасяването на пострадалите участваха и екипи на Противопожарната служба в Дупница, като се наложи използването на  специални щипки със сгъстен въздух, за да извадят тежко пострадалият мъж от единия автомобил.

Няколко часа отсечката от пътя остана затворена, като движението се регулираше от пътни полицаи.

Заради друг инцидент в  събота вечерта пътят Дупница – Самоков отново беше с въведено ограничение и се осъществяваше в само в едната лента. При него няма пострадали.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular