Tuesday, April 30, 2024
HomeРегионРадомирИво Христов от Радомир е на лечение в Русия

Иво Христов от Радомир е на лечение в Русия

  • Там младият писател ще се подложи на протонотерапията на стойност 1 126 946,14 рубли. Престоят му ще продължи около два месеца

 

Младият писател от Радомир Иво Христов пристигна в Русия, където ще се подложи на поредното лечение. В клиниката започна изработването на специална маска, която ще предпазва лицето му по време на протонотерапията, съобщиха във фейсбук страницата „Живот за Иво”.

В началото на февруари оттам обясниха, че е изминал един месец от началото на терапията с лекарството “Кордекса” (4 mg), което е било изписано на Иво от турската клиника “Аджибадем”. Направен му е ядрено-магнитен резонанс, а изследванията са показали, че туморът в лявата ушна кухина не се е повлиял от медикамента, нито пък от последната доза “Авастин-400”, която направихме. „През този един месец видяхме малка светлина в тунела, след като ни насочиха за извършването на протонотерапия в Национален медицински, изследователски център по радиология, гр. Обнинск, Русия, откъдето получихме оферта и обещават успешно облъчване на тумора въпреки големите му размери. Както вече писахме, в Турция не беше извършена планираната лъчетерапия точно заради това.

Парите, които бяха събрани и преведени в сметката на клиника “Аджибадем”, преди дни бяха върнати отново в дарителската сметка на Иво. Тези средства, както и събраните от DMS номера на Ивчо през последните месеци, ще бъдат използвани за протонотерапията в Русия, която е на стойност 1 126 946,14 рубли. Престоят му там ще продължи около два месеца. В случай че Ивчо се повлияе добре от лечението, ще бъде облъчен и туморът в малкия мозък, който също е увеличил размерите си през последния месец. Благодарим ви отново за цялата подкрепа, защото без вас и вашата любов към Ивчо ние нямаше да се справим. Надяваме се това лечение да бъде успешно и скоро да ви зарадваме с хубавите новини, които чакаме от доста време! Към написаното прикачваме офертата от руската клиника, както и уверение за превода на средствата. Ще ви държим в течение! Благодарим ви още веднъж!”, пишат от страницата „Живот за Иво”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular